US Sales Tax -laskuri

Arkikoodi laajentaa toimintaansa uudelle mantereelle. Myyntiveron tilkkutäkkijärjestelmä toi mukavia haasteita, Marylandissa on jopa erilainen prosenttilasku!

Yhdysvalloissa käytössä oleva Sales Tax / myyntivero -järjestelmä eroaa eurooppalaisesta arvonlisäverojärjestelmästä. Perusero toki veron tilittämisessä, eli sitä ei tilitetä joka vaiheessa, vaan vasta kuluttajamyynnissä ja B2B-kaupassa siitä vapaudutaan oman todistuksensa avulla.

Euroopassa on maittain yhdenmukaiset verokannat, kun taas USA:ssa niin osavaltiot kuin erilaiset paikalliset tahot, kuten kaupungit, kunnat ja piirikunnat voivat asettaa omat myyntiveronsa.

Aivan kaikissa osavaltioissa ei myyntiveroa ole käytössä ja joissain on sama verokanta käytössä kaikkialla osavaltion alueella.

Järjestelmä on kaikkinensa tilkitty poikkeuksilla ja poikkeuksen poikkeuksilla, onpa Marylandin osavaltiossa jopa prosenttilasku toteutettu tavallisuudesta poikkeavalla tavalla!

Tämä kaikki on asettanut laskurin toteutukselle mukavia haasteita.

Juuri tätä kirjoittaessa laskurit on julkaistu 28:lle Yhdysvaltain osavaltiolle ja niiden piirikunnille, kaupungeille ja kunnille. Tämä kattaa kuitenkin ylivoimaisen enemmistön väestöstä ja tässä vaiheessa Arkikoodi jää seuraamaan uuden mantereen valloituksen menestystä ennen lisäkehitystä.

Julkaistu: 20.12.2021

Tagit: myyntivero, sales tax, vat-calculator.net, USA, sivustot

Tagipilvi:

aurinko  Bulma.io  calculaterix.com  d3  demokratia  frisbeegolf  futisgolf  golflaskuri.fi  Google  hakukoneoptimointi  historia  javascript  minigolf  MVC  myyntivero  nimipaivat.fi  nimipäivät  nofollow  pagerank  PHP  pistelaskuri  prosenttilaskuri.fi  salaisuus  sales tax  sivustot  sivustovalaisu  sofistit  taloyhtiolaskuri.fi  USA  vat-calculator.net