Calculaterix.com

Arkikoodin "maailmanvalloitus" jatkuu :). Erilaisia laskureita tarjoava PHP:lla tehty pohjajärjestelmä on modernisoitu. Ulkoasu on muutettu Bulmaksi.

Arkikoodin sivustojen erikielisiä versioita on jatkossa enenevässä määrin tarkoitus tarjota osoitteessa Calculaterix.com. Palvelu listaa kaikki sivustot kuvauksineen.

Lisäksi siellä on tarjolla joitakin englannin- ja turkinkielisiä laskureita, joilla ei ole kotipesää muissa Arkikoodin domaineissa. Kieli- ja laskurivalikoimaa on jatkossa tarkoitus lisätä.

Aiemmin sivustot toteutettiin proseduraalisella PHP:llä ja erillisillä PHP-tiedostoilla, mutta nyt on siirrytty modernimpaan suuntaan olio-ohjelmoinnilla ja koettaen pitää toteutus MVC:nä.

Sivustoissa on edelleen toki paljon vanhaa perua olevaa koodia. Uuden alustan tuottamia ovat Calculaterix.com lisäksi nyt golflaskuri.fi, yrityksen talouden laskurit ja pistelaskuri kieliversioineen.

Sivustojen ulkoasua on myös muokattu. Monissa palveluissa on yhä käytössä aikoinaan kehitetyt tyylit mallia "omatekemä". Jotkut palvelut puolestaan ovat olleet jo pitkään Bootstrapin tyyleillä ja tarkalleen ottaen Unitedia hyödyntäviä. Niin kuin tällä hetkellä nämä Arkikoodi.fi sivut.

Uudet palvelut on tyylitelty Bulma.io:n avulla. Bulma ei ole aivan yhtä katseelle kulunut kuin Bootstrap, jota tulee netissä nykyään vastaan vähän joka kulman takaa. Uusi taustajärjestelmä myös toivottavasti takaa sen, että ulkoasuja on jatkossa hiukan helpompi halutessaan vaihtaa.

Julkaistu: 23.9.2021

Tagit: sivustot, PHP, MVC, Bulma.io, Bootstrap

Tagipilvi:

Bootstrap  Bulma.io  demokratia  frisbeegolf  futisgolf  golf  Google  hakukoneoptimointi  historia  javascript  minigolf  MVC  nimipaivat.fi  nimipäivät  nofollow  pagerank  PHP  pistelaskuri  salaisuus  sivustot  sivustovalaisu  sofistit