Jutut »

Olivia ja Leo suosituimmat annetut nimet 2021

Olivia-nimen kehitys

Nimipaivat.fi sai 2021 päivityksen suosituimpiin annetuihin nimiin. Nimidatan lisäksi myös nimipäiväsivu sai tuunauksen: sivun alkuperäisen nimen käppyrä säilyy myös muita nimiä tutkittaessa.

Vuonna 2021 Olivia nousi Ainon ohi suosituimmaksi tytön nimeksi. Ainon ohittivat myös Lilja, Eevi, Sofia ja Venla. Nousijoista mainittakoon myös Livia, joka ponnahti tulostauluun suoraan sijalle 24.

Leo pitää poikien ykköspaikkaa hallussaan jo kolmatta vuotta. Kakkossijalla on edelleen Eino, joka on lähes saavuttanut Leon. Eino tulee kyllä tällä kulmakertoimella ohittamaan Leon ensi vuonna. Kolmantena on Oliver. Oliverista vain pienen matkan päässä ovat Elias ja Väinö. Väinö on tehnyt hurjan harppauksen viime vuodesta.

Tämän vuosipäivityksen lisäksi nimipaivat.fi harrastettiin hiukan d3.js-tuunausta. Aiemmin suosituimmuuskuvaaja, joka tulostetaan myös kyseisten nimien nimipäiväsivulle (kuten Leo), tipautti kyseisen nimen (Leo) käppyrän pois korostuksesta, mikäli kuvaajan muita nimikäppyröitä lähti sormeilemaan tai hiireilemään. Nyt homma toivon mukaan toimii paremmin ja alkuperäinen korostus jää vertailuksi ko. sivulle.

Katso lisää:

Suosituimmat tyttöjen nimet 2007-2021

Suosituimmat poikien nimet 2007-2021

Julkaistu: 13.4.2022

Uusimmat samoilla tageilla varustetut:

Siveä. Kauno-annakka vuodelle 1865

Sisältöjä nimipäiväsivustolle
Ensimmäinen suomenkielinen nimipäiväkalenteri, palindrominimet, sukupuolineutraalit nimet, yleisimmät etunimet ja viskurilaki

Tagien ja extrojen ylläpito

Extra-kenttä blogisoftassa luo linkit sivujen välille
Kaikilla artikkeleita julkaisevilla sivustoilla on nyt käytössä uusi blogisofta. Nimipaivat.fi:ssä softa mahdollistaa myös artikkelien näkymisen niihin liittyvien nimien sivuilla.

Auringonnousu ja php_date_sun_info() -funktio

Iloa auringosta ja php_date_sun_infosta
Paistaa se päivä risukasaankin. Auringonnousun funktio tarjosi valoisuuden golflaskuri.fi:hin ja lipunnostot nimipaivat.fi:hin.

Nimipaivat.fi liikenteen kehitys 10 vuoden ajalta

Onnea 10-vuotias Nimipaivat.fi!
Yksi vanhimmista verkkopalveluistani on 10 vuoden ikään ehtinyt Nimipaivat.fi. Sivuston Google-näkyvyyden tarkastelu paljastaa suosion saloja ja uusia ideoita sivustokehitykseen.

Juttujen tagipilvi

Uusittu blogisofta käytössä osalla sivustoista
MVC ja olio-ohjelmointi mahdollistavat modulaarisen kehityksen nyt myös juttujen kirjoittelun alustassa.