Jutut »

Calculaterix.com tarjoaa Arkikoodin laskurit eri kielillä

Calculaterix.com

Arkikoodin "maailmanvalloitus" jatkuu :). Erilaisia laskureita tarjoava PHP:lla tehty pohjajärjestelmä on modernisoitu. Ulkoasu on muutettu Bulmaksi.

Arkikoodin sivustojen erikielisiä versioita on jatkossa enenevässä määrin tarkoitus tarjota osoitteessa Calculaterix.com. Palvelu listaa kaikki sivustot kuvauksineen.

Lisäksi siellä on tarjolla joitakin englannin- ja turkinkielisiä laskureita, joilla ei ole kotipesää muissa Arkikoodin domaineissa. Kieli- ja laskurivalikoimaa on jatkossa tarkoitus lisätä.

Aiemmin sivustot toteutettiin proseduraalisella PHP:llä ja erillisillä PHP-tiedostoilla, mutta nyt on siirrytty modernimpaan suuntaan olio-ohjelmoinnilla ja koettaen pitää toteutus MVC:nä.

Sivustoissa on edelleen toki paljon vanhaa perua olevaa koodia. Uuden alustan tuottamia ovat Calculaterix.com lisäksi nyt golflaskuri.fi, yrityksen talouden laskurit ja pistelaskuri kieliversioineen.

Sivustojen ulkoasua on myös muokattu. Monissa palveluissa on yhä käytössä aikoinaan kehitetyt tyylit mallia "omatekemä". Jotkut palvelut puolestaan ovat olleet jo pitkään Bootstrapin tyyleillä ja tarkalleen ottaen Unitedia hyödyntäviä. Niin kuin tällä hetkellä nämä Arkikoodi.fi sivut.

Uudet palvelut on tyylitelty Bulma.io:n avulla. Bulma ei ole aivan yhtä katseelle kulunut kuin Bootstrap, jota tulee netissä nykyään vastaan vähän joka kulman takaa. Uusi taustajärjestelmä myös toivottavasti takaa sen, että ulkoasuja on jatkossa hiukan helpompi halutessaan vaihtaa.

Julkaistu: 23.9.2021

Uusimmat samoilla tageilla varustetut:

Juttujen tagipilvi

Uusittu blogisofta käytössä osalla sivustoista
MVC ja olio-ohjelmointi mahdollistavat modulaarisen kehityksen nyt myös juttujen kirjoittelun alustassa.

Lainalaskuri

Laske korot ja maksuerät tasalyhenteisessä ja tasaerien lainassa
Lainalaskurit on julkaistu kaikille eurooppalaisille kielille sekä afrikaansiksi, malaijiksi, filippiinoksi ja vietnamiksi.

Taloyhtiölaskuri

Laske taloyhtiön vastikkeet, lainat ja kustannukset jakoperusteiden mukaan
Taloyhtiössä eri huoneistojen maksut - kustannukset, vastikkeet ja lainavastikkeet - määräytyvät yleensä joko huoneiston pinta-alan tai osakkeiden määrän perusteella. Taloyhtiolaskuri.fi:ssä voit kätevästi laskea nämä huoneistojen maksuperusteen mukaan.

Julkaistu tulostaulu

Yhteinen pelitilanne Golflaskuri.fi:ssä
Palveluun voi nyt kirjautua ja julkaista pelitilanteen nähtäväksi. Muita kirjautuneita voi hyväksyä tähän tulostauluun ja näin syntyy useamman ryhmän tai yksittäisen pelaajan päivittyvä pelitilanne.

Olivia-nimen kehitys

Olivia ja Leo suosituimmat annetut nimet 2021
Nimipaivat.fi sai 2021 päivityksen suosituimpiin annetuihin nimiin. Nimidatan lisäksi myös nimipäiväsivu sai tuunauksen: sivun alkuperäisen nimen käppyrä säilyy myös muita nimiä tutkittaessa.