Jutut »

US Sales Tax -laskurit julkaistu sadoille miljoonille amerikkalaisille

US Sales Tax -laskuri

Arkikoodi laajentaa toimintaansa uudelle mantereelle. Myyntiveron tilkkutäkkijärjestelmä toi mukavia haasteita, Marylandissa on jopa erilainen prosenttilasku!

Yhdysvalloissa käytössä oleva Sales Tax / myyntivero -järjestelmä eroaa eurooppalaisesta arvonlisäverojärjestelmästä. Perusero toki veron tilittämisessä, eli sitä ei tilitetä joka vaiheessa, vaan vasta kuluttajamyynnissä ja B2B-kaupassa siitä vapaudutaan oman todistuksensa avulla.

Euroopassa on maittain yhdenmukaiset verokannat, kun taas USA:ssa niin osavaltiot kuin erilaiset paikalliset tahot, kuten kaupungit, kunnat ja piirikunnat voivat asettaa omat myyntiveronsa.

Aivan kaikissa osavaltioissa ei myyntiveroa ole käytössä ja joissain on sama verokanta käytössä kaikkialla osavaltion alueella.

Järjestelmä on kaikkinensa tilkitty poikkeuksilla ja poikkeuksen poikkeuksilla, onpa Marylandin osavaltiossa jopa prosenttilasku toteutettu tavallisuudesta poikkeavalla tavalla!

Tämä kaikki on asettanut laskurin toteutukselle mukavia haasteita.

Juuri tätä kirjoittaessa laskurit on julkaistu 28:lle Yhdysvaltain osavaltiolle ja niiden piirikunnille, kaupungeille ja kunnille. Tämä kattaa kuitenkin ylivoimaisen enemmistön väestöstä ja tässä vaiheessa Arkikoodi jää seuraamaan uuden mantereen valloituksen menestystä ennen lisäkehitystä.

Julkaistu: 20.12.2021

Uusimmat samoilla tageilla varustetut:

Juttujen tagipilvi

Uusittu blogisofta käytössä osalla sivustoista
MVC ja olio-ohjelmointi mahdollistavat modulaarisen kehityksen nyt myös juttujen kirjoittelun alustassa.

Lainalaskuri

Laske korot ja maksuerät tasalyhenteisessä ja tasaerien lainassa
Lainalaskurit on julkaistu kaikille eurooppalaisille kielille sekä afrikaansiksi, malaijiksi, filippiinoksi ja vietnamiksi.

Taloyhtiölaskuri

Laske taloyhtiön vastikkeet, lainat ja kustannukset jakoperusteiden mukaan
Taloyhtiössä eri huoneistojen maksut - kustannukset, vastikkeet ja lainavastikkeet - määräytyvät yleensä joko huoneiston pinta-alan tai osakkeiden määrän perusteella. Taloyhtiolaskuri.fi:ssä voit kätevästi laskea nämä huoneistojen maksuperusteen mukaan.

Julkaistu tulostaulu

Yhteinen pelitilanne Golflaskuri.fi:ssä
Palveluun voi nyt kirjautua ja julkaista pelitilanteen nähtäväksi. Muita kirjautuneita voi hyväksyä tähän tulostauluun ja näin syntyy useamman ryhmän tai yksittäisen pelaajan päivittyvä pelitilanne.

Olivia-nimen kehitys

Olivia ja Leo suosituimmat annetut nimet 2021
Nimipaivat.fi sai 2021 päivityksen suosituimpiin annetuihin nimiin. Nimidatan lisäksi myös nimipäiväsivu sai tuunauksen: sivun alkuperäisen nimen käppyrä säilyy myös muita nimiä tutkittaessa.