Jutut »

Palindromikone avattu, uttava eno kimord nilap

Palindromikone

Palindromi on sama teksti, luetaanpa se etu- tai takaperin. Tällaisia ilmauksia ovat vaikkapa lyhyet "saippuakauppias" tai "innostunut sonni", mutta onpa olemassa pitkiäkin, kuten "Nokisuu-Mikko raataa, kanuuna kaataa rokkimuusikon!" Tällaisten palindromien kehittelyn avuksi on nyt avattu palindromikone.

Palindromikone peilaa ensimmäiseen kenttään kirjoitetun tekstin toiseen kenttään ja näin tuotettu näkyvä teksti on aina palindromi. Sanojen hahmottamiseksi toiseenkin kenttään voi tehdä välilyöntejä ja välimerkkejä sekä vaihtaa kirjaimia isoiksi tai takaisin pieniksi.

Palvelun kautta palindromeja voi myös ehdottaa julkaistaviksi ja julkaistuja palindromeja voi peukuttaa. Palindromit listautuvat peukutusten, pituuden tai aakkosjärjestyksen mukaan ja ajatuksena on, että osuvimmat ja hauskimmat nousisivat näin heti kärkeen.

Palvelun idea on yksinkertainen, mutta toteutuksen tekoon tuhraantui kuitenkin useampi päivä. Haasteita tuotti ennen kaikea mahdollisuus lisätä välilyöntejä ja välimerkkejä toiseen kenttään. Tällaisessa yksinkertaisessakin koodauspähkinässä tulee esiin se, että kannattaisi suunnitella koodauslogiikka ensin loppuun saakka ajatuksen tasolla ennen kuin varsinaisesti käärii hihat ja ryhtyy hommiin. Kun logiikka on selkeä, kaikki jatkokehityskin käy huomattavasti helpommin.

Samoin javascriptin kanssa tuli testattua osin ChatGPT:n tuottamaa koodia, mutta lopullisessa versiossa sitä ei ole, se tuotti toteutuksen, joka ei toiminut mobiilissa Chromessa.

Palindromikone on ainakin tällä hetkellä sijoitettu calculaterix.com-sivustolle.

Hauskoja hetkiä palindromien laatimisen parissa! :)

Kirjoittaja:

Arkikoodi

Julkaistu: 10.3.2023

Uusimmat samoilla tageilla varustetut:

Pistelaskuri

Pistelaskuri kirjaa ja laskee pelien pisteet
Riepooko monen pelaajan pisteiden kirjaaminen paperille ja ynnäileminen tuloksen selvittämiseksi. Ei hätää! Yleinen pistelaskuri auttaa.

Golf-pin

Kieliversiot golf-lajien tuloskorteista julkaistu
Minigolfin ja futisgolfin / frisbeegolfin / golfin tuloskortteja voi nyt käyttää suomen lisäksi myös muilla eurooppalaisilla kielillä.

Calculaterix.com

Calculaterix.com tarjoaa Arkikoodin laskurit eri kielillä
Arkikoodin "maailmanvalloitus" jatkuu :). Erilaisia laskureita tarjoava PHP:lla tehty pohjajärjestelmä on modernisoitu. Ulkoasu on muutettu Bulmaksi.