Jutut »

Extra-kenttä blogisoftassa luo linkit sivujen välille

Tagien ja extrojen ylläpito

Kaikilla artikkeleita julkaisevilla sivustoilla on nyt käytössä uusi blogisofta. Nimipaivat.fi:ssä softa mahdollistaa myös artikkelien näkymisen niihin liittyvien nimien sivuilla.

Uusittu blogisofta on nyt käytössä kaikilla artikkeleita julkaisevilla sivustoilla. Näitä ovat

Ulkoasuja Bulmaksi

Ulkoasuja on myös käännetty Bulmaksi urakalla, viimeisimpänä nimipaivat.fi, missä olikin aika paljon jumppaamista. Samassa yhteydessä tämän sivuston sivupohjia tuunattiin jonkin verran ja tiedot ovat tällä hetkellä toivottavasti hiukan loogisemmin ja kauniimmin sivuilla. Yllä mainituista BMI.fi:n perussivut on toimivat tyylien osalta edelleen Bootstrapilla ja ALV-laskuri.fi:ssä on vielä vanhemmat tyylit mallia "omatekemä".

Extra-kenttä mahdollistaa sivujen välisen linkityksen

Blogisofta sai myös päivityksiä. Tagien lisäksi sivulle voi päivittää tietueita, joiden nimenä kulkee "extra". Tällä hetkellä tämä ominaisuus on käytössä vain nimipaivat.fi:ssä ja esimerkin ylläpitoliittymästä näet kuvasta yläpuolelta.

Esimerkiksi suosituimpia tyttöjen nimiä käsittelevään artikkeliin voi lisätä kaikki artikkelissa mainitut nimet extroina ja näin kyseisen nimen sivulla on näkyvillä tähän nimeen liittyvät artikkelit - eli kaikki artikkelit, joissa kyseinen nimi on lisätty extraksi.

Esimerkiksi Olivia-nimen sivulla on sivun lopulla seuraava:

Olivia-nimen sivun jutut

Näin sivujen välille saadaan luotua helposti relevantteja linkkejä, jotka hyödyttävät sivuilla kävijöitä ja antavat taustatietoa eteenpäin.

Mikäli tämänkaltainen extra-ominaisuus otetaan käyttöön muilla sivustoilla, voi sen toteutustapa toki olla erilainen.

Extra-kenttien sijaan olisi voinut käyttää jo aiemmin käytössä olleita tagi-kenttiä, mutta tageja voi lisätä kullekin sivulle vain viisi ja artikkeleissa on listattu tyypillisesti kovin monta nimeä, mikäli niitä niissä listataan. Lisäksi tagien määrä on muutenkin syytä pitää kussakin artikkelissa kohtuullisen pienenä, ettei epärelevantteja tagisivuja generoidu sivustolle aivan holtittomasti.

Julkaisun lisäksi myös päivityksen aika näkyviin

Tähän saakka artikkeli on näyttänyt julkaisuajankohdan, jota on toki voinut myöhemminkin päivittää ylläpidosta. Tämän lisäksi on artikkeliin nyt mahdollisuus lisätä artikkelin päivitysajankohta. Mikäli päivitysajankohta lisätään, listaa sivusto artikkelit päivityksen mukaisessa järjestyksessä. Päivitetyin tulee siis listauksissa ylinnä.

Monet jutut (kuten esim. juuri "Suosituimmat tyttöjen nimet") ovat sellaisia, että niiden sisältöjä päivitetään, kun uutta tietoa tulee, mutta sivu sinänsä osoitteineen pysyy samana. Näin saadaan myös ulkopuolelta mahdollisesti tulevat linkitykset keskittymään yhteen ja samaan sivuun, eikä niin, että olisi vaikkapa useita sivuja suosituimmille tyttöjen nimille eri vuosille.

Päivitystiedolla siis varmistetaan se, etteivät vastikään päivitetyt jutut jää majailemaan muiden alle.

Julkaistu: 20.10.2022

Uusimmat samoilla tageilla varustetut:

Suomen lippu

Liputuspäivät omaksi kokoomasivuksi
Liputuspäivät saivat oman sivun, jolta voi kätevästi tarkistaa onko tänään jokin liputuspäivä, milloin tulee seuraava liputuspäivä ja mitä liputuspäiviä ylipäätään on.

Anagramminimet, palindrominimet, lisää artikkeleita ja taulukoiden sorttaus
Nimipaivat.fi sai nimisivuille lisäyksen anagramminimistä sekä koko joukon uusia artikkeleita aina uusista vuoden 2025 nimipäivistä palindrominimien kautta muinaisnimiin. Monissa näistä on nimitaulukota, joihin lisättiin myös mahdollisuus sorttaukseen. Nimitaulukon voi halutessaan muuttaa vaikkapa nimen mukaan aakkosjärjestykseen.

Siveä. Kauno-annakka vuodelle 1865

Sisältöjä nimipäiväsivustolle
Ensimmäinen suomenkielinen nimipäiväkalenteri, palindrominimet, sukupuolineutraalit nimet, yleisimmät etunimet ja viskurilaki

Olivia-nimen kehitys

Olivia ja Leo suosituimmat annetut nimet 2021
Nimipaivat.fi sai 2021 päivityksen suosituimpiin annetuihin nimiin. Nimidatan lisäksi myös nimipäiväsivu sai tuunauksen: sivun alkuperäisen nimen käppyrä säilyy myös muita nimiä tutkittaessa.

Auringonnousu ja php_date_sun_info() -funktio

Iloa auringosta ja php_date_sun_infosta
Paistaa se päivä risukasaankin. Auringonnousun funktio tarjosi valoisuuden golflaskuri.fi:hin ja lipunnostot nimipaivat.fi:hin.