Jutut »

Liputuspäivät omaksi kokoomasivuksi

Suomen lippu

Liputuspäivät saivat oman sivun, jolta voi kätevästi tarkistaa onko tänään jokin liputuspäivä, milloin tulee seuraava liputuspäivä ja mitä liputuspäiviä ylipäätään on.

Nimipaivat.fi:ssä on jo aikaisemmin ollut tiedot liputuspäivistä. Etusivu on kertonut liputuspäivän ja kunkin päivän sivulla on ollut tieto liputuspäivästä. Näiden lisäksi etusivulla ja päiväsivuilla on ollut tiedot mihin aikaan lippu on pitänyt kyseisenä päivänä nostaa tai laskea. Lipun lasku kun on ollut sidoksissa auringonlaskuun, nostaminen taas ollut aina klo 8. Tieto liputuspäivästä oli kuitenkin aika alhaalla sivulla, eikä se asiallisesti vältttämättä osunut ihan täysosumana nimipäiväsisältöön.

Liputuspäivät saivatkin nyt sitten ihan oman sivunsa. Kyseinen sivu listaa kaikki liputuspäivät, niin viralliset vakiintuneet, suositellut kuin Ahvenanmaan ja Saamen lipun liputuspäivät. Sivulta selviää kulloisenkin päivän liputuspäivä ja se kertoo seuraavan liputuspäivän.

Samalla muutin etusivulla ja päiväsivuilla olevat lipun nostojen ja laskujen aikataulut yksinkertaisesti auringon nousun ja laskun tietoihin. Nämä sopivat minusta muutenkin paremmin noiden sivujen teemaan ja lisäksi samassa yhteydessä oli aiemmin ollut jo tieto myös kuun vaiheista. Näin myös "tårta på tårta" eli duplikaattisisältö väheni sivuilla.

Tarkoitus on pitää myös tiedot yleisistä suruliputuksista ajan tasalla. Suruliputuksista kirjoitin siis myös oman artikkelin. Tätä kirjoittaessa seuraava yleinen suruliputus tulee olemaan Martti Ahtisaaren hautajaispäivä 10.11.2023, jolloin nimipaivat.fi:n on myös tarkoitus osallistua suruliputukseen muuttamalla sivuston ulkoasu mustaksi ja poistamalla sieltä mainokset.

Liputuspäivät: Tänään liputuspäivä? - Kaikki liputuspäivät

Kirjoittaja:

Arkikoodi

Julkaistu: 26.10.2023

Uusimmat samoilla tageilla varustetut:

Anagramminimet, palindrominimet, lisää artikkeleita ja taulukoiden sorttaus
Nimipaivat.fi sai nimisivuille lisäyksen anagramminimistä sekä koko joukon uusia artikkeleita aina uusista vuoden 2025 nimipäivistä palindrominimien kautta muinaisnimiin. Monissa näistä on nimitaulukota, joihin lisättiin myös mahdollisuus sorttaukseen. Nimitaulukon voi halutessaan muuttaa vaikkapa nimen mukaan aakkosjärjestykseen.

Siveä. Kauno-annakka vuodelle 1865

Sisältöjä nimipäiväsivustolle
Ensimmäinen suomenkielinen nimipäiväkalenteri, palindrominimet, sukupuolineutraalit nimet, yleisimmät etunimet ja viskurilaki

Tagien ja extrojen ylläpito

Extra-kenttä blogisoftassa luo linkit sivujen välille
Kaikilla artikkeleita julkaisevilla sivustoilla on nyt käytössä uusi blogisofta. Nimipaivat.fi:ssä softa mahdollistaa myös artikkelien näkymisen niihin liittyvien nimien sivuilla.

Olivia-nimen kehitys

Olivia ja Leo suosituimmat annetut nimet 2021
Nimipaivat.fi sai 2021 päivityksen suosituimpiin annetuihin nimiin. Nimidatan lisäksi myös nimipäiväsivu sai tuunauksen: sivun alkuperäisen nimen käppyrä säilyy myös muita nimiä tutkittaessa.

Auringonnousu ja php_date_sun_info() -funktio

Iloa auringosta ja php_date_sun_infosta
Paistaa se päivä risukasaankin. Auringonnousun funktio tarjosi valoisuuden golflaskuri.fi:hin ja lipunnostot nimipaivat.fi:hin.