Jutut »

Uusittu blogisofta käytössä osalla sivustoista

Juttujen tagipilvi

MVC ja olio-ohjelmointi mahdollistavat modulaarisen kehityksen nyt myös juttujen kirjoittelun alustassa.

Muutamalla sivustolla on nyt käytössä uusittu blogisofta ja joitakin juttujakin sen avulla on kirjoiteltu.

Uuden ohjelman avulla on luotu seuraavat artikkelit:

taloyhtiolaskuri.fi
Taloyhtiön urakkailmoitus

alv-laskuri.fi:
Rakennusalan käännetty ALV
Miksi arvonlisävero? - Kaupan esteet pois Euroopasta
Ulkomaankaupan ALV
Verotuksen lyhyt historia
Miten ALV toimii?
Miten ALV lasketaan?

Tarkoituksena on ollut jatkaa sivustojen tekotavan kääntämistä olio-ohjelmoinniksi sekä MVC:ksi. Näin ulkoasu, toiminnallisuudet ja tietorakenteet erottuvat paremmin toisistaan, jotta jatkokehitys ja jo tehtyjen ohjelmointipalikoiden yhdistely sujuisi paremmin.

Tästä uudesta tekemisen tavasta on ollut juttua aiemmin: Calculaterix.com tarjoaa Arkikoodin laskurit eri kielillä

Blogisoftassa onkin esimerkiksi omat luokat jutuille ja omat luokat kirjautumista vaativille käyttäjille. Samoja luokkia on sitten käytetty molemmissa tällä hetkellä juttuja näyttävissä sivustoissa. Golflaskuri.fi:n kirjautuminen on myös toteutettu edellä mainittujen kirjautuneeseen käyttäjään liittyvien luokkien avulla.

Aiemmin sivustoja on tehty proseduraalisen ohjelmoinnin keinoin tavalla, joka ei ole tukenut saman ohjelmointikomponentin käyttöä eri sivustoilla.

Juuri tällä hetkellä arkikoodi.fi:ssä oleva blogisofta, eli vaikka juuri tämän jutun toteuttava ohjelmointi, on tehty vielä vanhalla tavalla. Tätä samaa tekotapaa löytyy nimipaivat.fi- ja bmi.fi-sivustoilta. Nämä kaikki on jossain vaiheessa tarkoitus vaihtaa toimimaan uudella tavalla.

Julkaistu: 15.9.2022

Uusimmat samoilla tageilla varustetut:

Lainalaskuri

Laske korot ja maksuerät tasalyhenteisessä ja tasaerien lainassa
Lainalaskurit on julkaistu kaikille eurooppalaisille kielille sekä afrikaansiksi, malaijiksi, filippiinoksi ja vietnamiksi.

Taloyhtiölaskuri

Laske taloyhtiön vastikkeet, lainat ja kustannukset jakoperusteiden mukaan
Taloyhtiössä eri huoneistojen maksut - kustannukset, vastikkeet ja lainavastikkeet - määräytyvät yleensä joko huoneiston pinta-alan tai osakkeiden määrän perusteella. Taloyhtiolaskuri.fi:ssä voit kätevästi laskea nämä huoneistojen maksuperusteen mukaan.

Julkaistu tulostaulu

Yhteinen pelitilanne Golflaskuri.fi:ssä
Palveluun voi nyt kirjautua ja julkaista pelitilanteen nähtäväksi. Muita kirjautuneita voi hyväksyä tähän tulostauluun ja näin syntyy useamman ryhmän tai yksittäisen pelaajan päivittyvä pelitilanne.

Olivia-nimen kehitys

Olivia ja Leo suosituimmat annetut nimet 2021
Nimipaivat.fi sai 2021 päivityksen suosituimpiin annetuihin nimiin. Nimidatan lisäksi myös nimipäiväsivu sai tuunauksen: sivun alkuperäisen nimen käppyrä säilyy myös muita nimiä tutkittaessa.

Golf-pin

Kieliversiot golf-lajien tuloskorteista julkaistu
Minigolfin ja futisgolfin / frisbeegolfin / golfin tuloskortteja voi nyt käyttää suomen lisäksi myös muilla eurooppalaisilla kielillä.