Juttujen tagipilvi

MVC ja olio-ohjelmointi mahdollistavat modulaarisen kehityksen nyt myös juttujen kirjoittelun alustassa.

Muutamalla sivustolla on nyt käytössä uusittu blogisofta ja joitakin juttujakin sen avulla on kirjoiteltu.

Uuden ohjelman avulla on luotu seuraavat artikkelit:

taloyhtiolaskuri.fi
Taloyhtiön urakkailmoitus

alv-laskuri.fi:
Rakennusalan käännetty ALV
Miksi arvonlisävero? - Kaupan esteet pois Euroopasta
Ulkomaankaupan ALV
Verotuksen lyhyt historia
Miten ALV toimii?
Miten ALV lasketaan?

Tarkoituksena on ollut jatkaa sivustojen tekotavan kääntämistä olio-ohjelmoinniksi sekä MVC:ksi. Näin ulkoasu, toiminnallisuudet ja tietorakenteet erottuvat paremmin toisistaan, jotta jatkokehitys ja jo tehtyjen ohjelmointipalikoiden yhdistely sujuisi paremmin.

Tästä uudesta tekemisen tavasta on ollut juttua aiemmin: Calculaterix.com tarjoaa Arkikoodin laskurit eri kielillä

Blogisoftassa onkin esimerkiksi omat luokat jutuille ja omat luokat kirjautumista vaativille käyttäjille. Samoja luokkia on sitten käytetty molemmissa tällä hetkellä juttuja näyttävissä sivustoissa. Golflaskuri.fi:n kirjautuminen on myös toteutettu edellä mainittujen kirjautuneeseen käyttäjään liittyvien luokkien avulla.

Aiemmin sivustoja on tehty proseduraalisen ohjelmoinnin keinoin tavalla, joka ei ole tukenut saman ohjelmointikomponentin käyttöä eri sivustoilla.

Juuri tällä hetkellä arkikoodi.fi:ssä oleva blogisofta, eli vaikka juuri tämän jutun toteuttava ohjelmointi, on tehty vielä vanhalla tavalla. Tätä samaa tekotapaa löytyy nimipaivat.fi- ja bmi.fi-sivustoilta. Nämä kaikki on jossain vaiheessa tarkoitus vaihtaa toimimaan uudella tavalla.

Julkaistu: 15.9.2022

Tagit: sivustot, MVC, olio-ohjelmointi

Tagipilvi:

aurinko  Bulma.io  calculaterix.com  canonical link element  d3  demokratia  frisbeegolf  futisgolf  golflaskuri.fi  Google  Google Suggest  hakukoneoptimointi  historia  javascript  kryptovaluutat  minigolf  MVC  myyntivero  nimipaivat.fi  nimipäivät  nofollow  olio-ohjelmointi  pagerank  PHP  pistelaskuri  prosenttilaskuri.fi  salaisuus  sales tax  sivustot  sivustovalaisu  sofistit  taloyhtiolaskuri.fi  USA  valuuttalaskuri.org  vat-calculator.net